Näin nettihuutokauppa toimii Nettix Huutokaupassa

1. Rekisteröidy huutajaksi. Varmennamme kaikkien huutajien henkilöllisyyden sähköisellä tunnistuksella, joten varaa rekisteröitymisen yhteyteen pankkitunnuksesi.

2. Kirjautuneena voit jättää sitovia tarjouksia sinua kiinnostavista kohteista. Voit tehdä tarjouksia yksittäin tai asettaa korotusautomaatin korottamaan puolestasi määrittelemiesi ehtojen mukaan. Voit myös asettaa sinua kiinnostavia kohteita seurantaan. 

3. Huutamasi kohteet listautuvat Omat huudetut kohteet -kohtaan. Jos huutosi on korkein, on ilmoituksen päällä vihreä palkki, jossa lukee "Olet johdossa". Mikäli joku korottaa tarjousta eikä huutosi ole enää korkein, saat siitä ilmoituksen sähköpostitse. Jos sinulla on käytössäsi korotusautomaatti, korottaa automaatti tarjousta puolestasi määrittelemiesi ehtojen mukaan.

4. Kohteen ilmoituksessa on ilmoitettu myytävän tuotteen arvonlisävero. Tarjousta tehdessäsi sinulle näytetään kokonaishinta, joka sisältää mahdollisen arvonlisäveron. Mikäli sinulla on kysymyksiä liittyen kohteen mahdolliseen arvonlisäveroon, voit tiedustella lisää myyjältä.

5. Kohteen huutoaika kertoo, milloin kohde sulkeutuu eikä huutoja voi enää jättää. Huutoaika päättyy ilmoitettuna ajankohtana tai 5 minuuttia viimeisen huudon jälkeen (myös siinä tapauksessa, että viimeisin huuto on tehty 5 minuuttia ennen varsinaista päättymisaikaa).

6. Joissain kohteissa huutokauppa voi jatkua live-huutokauppana eli palvelussa jätetyt huudot toimivat ennakkotarjouksina live-huutokaupalle. Näissä tapauksissa kohteen ilmoituksessa on asiasta erikseen mainittu. Tällöin huutoajan päättyminen tarkoittaa palvelussa jätettävien ennakkotarjousten päättymisaikaa.

7. Nettihuutokaupoissa kohteet myydään sellaisina kuin ne ovat eli tutustu kohteeseen huolellisesti. Myyjä varaa sinulle mahdollisuuden myös nähdä kohde paikan päällä ennen huutokaupan päättymistä, joten voit sopia myyjän kanssa sopivasta ajasta. Lue myös kohteen myyntiehdot! 

8. Kun huutosi on korkein huutokaupan päätyttyä, saat siitä sähköpostiviestin, jossa on myös tarkempia ohjeita kaupan loppuun viemiseksi. Joissain tapauksissa myyjällä voi olla oikeus myös hylätä korkein tarjous. Näissäkin tapauksissa saat siitä ilmoituksen sähköpostitse.

9. Maksamisen yhteydessä ota huomioon kohteen hinnan lisäksi mahdolliset toimituskulut. Voit sopia myyjän kanssa maksusta. Jos myyjällä on maksupalvelusopimus Paytrailin kanssa, voit maksaa palvelun kautta. Palvelun kautta maksaessa palvelun tarjoaa Paytrail. Jos maksat verkkopankissasi, voi maksun kirjautumisessa maksetuksi palveluun olla muutamien pankkipäivien viive. Myyjä hoitaa laskuttamisen ja maksun maksetuksi kuittaamisen palveluun.

10. Sovi myyjän kanssa kohteen toimituksesta/postituksesta tai noudosta.

Hyviä huutokauppoja Nettix Huutokaupassa!